Viata pentru Eric

Status: Finantat

Mitran Eric Florin are doi ani si este singurul copil al unei familii modeste din Alexandria. Este grav bolnav de o forma rara de encefalita. Medicii romani i-au dat copilului sanse foarte mici de supravietuire. Parintii si-au pus toate sperantele in Spitalul de copii din Catania, Italia, loc unde, pana acum, s-au tratat multe cazuri de encefalita autoimuna.

Suma:

400 RON

Galantomi:

1

Donatii:

3

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Eric Mitran era un copil perfect sanatos, vesel si cuminte. Asta pana acum patru luni, cand a facut o febra foarte mare si a intrat in coma. A fost diagnosticat cu Encefalita Autoimuna, o boala extrem de rara si grava, la spitalul Matei Bals din Bucuresti. Medicii români nu ii mai dau sanse derecuperare. Spun ca va ramane un copil cu probleme toata viata. Medicii italieni, insa, sunt de cu totul alta parere. Neurologii de la Spitalul de copii din Catania, Italia, au analizat cazul lui Eric si sustin ca, prin tratament medicamentos adecvat si prin multa kinetoterapie, copilul are sanse enorm de mari de recuperare.

supravietuire, insa parintii nu au renuntat si au cautat peste tot. Speranta lor vine de la Spitalul Children's hospital din Philadelphia (SUA), loc unde, pana acum, s-au tratat multe cazuri de encefalita autimuna.

Costurile sunt insa uriase, peste 20.000 de euro, suma mult peste puterile parintilor lui Eric. De aceea, Sergiu si Mari, parintii lui Eric fac apel la noi toti sa-i ajutam sa-si salveze puiul, sa-l ajutam sa se faca bine. Putem renunta la un pachet de tigari, la un parfum, la o crema, la o seara in oras, la o paine intr-o zi si sa punem mana de la mana sa-l salvam pe Eric.

Va prezentam, mai jos, o scrisoare primita de la mama lui Eric, in care prezinta situatia tragica prin care trece puiul ei:

“Buna ziua. Sa va spun povestea noastra. Pe 2 noiembrie 2015 am nascut un copil minunat, perfect sanatos. Eram cea mai fericita mama din lume. Timpul trecea, Eric creștea eram cei mai fericiți. Toata ziua mi-o dedicam lui. Era copilul perfect pentru noi, era cuminte, deștept se culca râzând, se scula razând. Era tot timpul cu zâmbetul pe buze. Iubea copiii enorm, dadea tot ce avea in mâniță, jucarii, mâncare, tot ce ave. Anul accesta, pe 15 August m-am dus cu el la Alexandria la camera de garda cu febra mare. Medicii de aici medici mi-au spus ca are "Enterocolită". L-au internat, iar pentru ca facea febra, l-au tinut impachetat toata noaptea. Pe 17 august, dimineata, insa, a intrat in coma. M-au trimis de urgenta cu copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde i s-a facut un Tomograf. Mi-au spus ca are meningoencefalita si ca i-au aparut leziuni pe creier.

Dupa o saptamana de investigați i-au facut RMN si mi-au spus ca are encefalita virala cu leziuni pe creier si ne-au trimis la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals. Aici i s-a schimbat tratamentul, i-au luat punctie din coloana si au trimis analizele in Germania. Dupa zece zile, a sosit rezultatul din Germania, NEGATIV, cum ca nu ar vea ce cred medicii de aici, adica ENCEFALITA HERPETICĂ. Copilul își revenise în timp dupa o luna de stat la Matei Bals.

Apoi ne-au trimis la centrul de recuperare Nicolae Robanescu, unde am stat internati doua saptamani.In timpul unei recuperari, insa, copilul a inceput sa se simta foarte rau, a facut recadere la boala, iar starea lui s-a inrautatit foarte tare, pe z ice trecea era mai rau. Facea febra tot timpul. Dupa doua zile m-au trimis inapoi la Matei Bals. Toti medicii s-au speriat cand au vazut in ce situatie a ajuns copilul. L-au pus din nou pe tratament, i-au facut din nou RMN si ne-au spus ca jumatate din creier este afectat. A venit si cea de-a treia punctie din Germania, dar de data asta rezultat era POZITIV, mai exact confirmau diagnosticul de ENCEFALITA AUTOIMUNĂ.

Ne-am interesat peste tot, am vorbit cu zeci de medici. Ne punem mari sperante in spitalul din Italia. Ne rugam la Dumnezeu sa reusim, cu ajutorul oamenilor sa putem sa reusim sa ii strangem, sa ne salvam ingerasul”.

UPDATE:Eric a fost internat pe 19 februarie 2018 la clinica Florence Nightingale din Istambul. Copilul este tratat aici de cei mai buni specialisti, face progrese vizibile, iar medicii sunt increzatori ca se va intoarce sanatos acasa.